Vapaakauppa-vääntö: Iso paha investointisuoja?

6.9.2017 klo 17

TTIP-neuvottelut hyytyvät, mutta vapaakauppa on ja pysyy polttavana kysymyksenä. Ensimmäisessä vapaakauppa-väännössä keskustellaan investointisuojasta rennossa hengessä - tervetuloa The Pullman Bariin 6.9. klo 17-18.15!

Euroopan parlamentti äänesti helmikuussa 2017 EU:n ja Kanadan välisen kauppasopimus CETA:n puolesta ja heinäkuussa EU:n ja Japanin välisestä kauppasopimuksesta päästiin yhteisymmärrykseen. Samaan aikaan kansalaisjärjestöjen TTIP- ja CETA-sopimuksia vastustava kansalaisaloite keräsi yli kolme miljoonaa allekirjoitusta Euroopassa.

Ensimmäinen Vapaakauppa-vääntö järjestetään The Pullman Barin kabinettitiloissa Helsingin rautatieasemalla keskiviikkona 6.9. klo 17-18.15. Keskustelemaan saapuvat Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori, kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas.), Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen sekä SAK:n ekonomisti Patrizio Lainà ja juontajana toimii Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja Jouni Ovaska.

Ensimmäisen keskusteluillan teemana ovat TTIP-neuvotteluidenkin yhteydessä paljon huomiota saaneet kauppasopimuksien investointisuojakysymykset. Investointisuojasopimuksilla halutaan taata sijoituksille tasapuolinen kohtelu ja vakaa toimintaympäristö, mutta samalla niihin kohdistuu painokasta kritiikkiä. Vapaakauppa-väännössä pohditaankin, millaisia huolenaiheita investointisuojaan on liitetty ja miten niitä voidaan ratkoa.

Eurooppalainen Suomi ja Eurooppalainen Pääkaupunkiseutu järjestämät Vapaakauppa-väännöt ovat sarja rennossa afterwork-hengessä käytyjä keskusteluiltoja, joissa käsitellään vapaakaupan mahdollisuuksia ja haasteita Euroopalle vapaakauppakysymyksiä tuntevien poliitikkojen, asiantuntijoiden ja muiden vaikuttajien keskusteluissa.

 

Vapaakauppa-vääntö 1: Iso paha investointisuoja? Eurooppalaisen Suomen kotisivuilla