Harry Harkimo (liik.)

Eurooppalainen pääkaupunki

Tukholma, ei Tampere

Helsingillä on kaikkea. On rahaa, on hyvä maine ja loistava tulevaisuus, jos osataan tehdä oikeita asioita.

Valitettavasti kaupungin kehittäminen on viime vuosina jumiutunut poliittiseen nokkapokkaan. Kyse ei ole johtamisen mallista, vaan siitä, etteivät päättäjät tule keskenään toimeen ja pysty sopimaan yhteisestä suunnasta ja tahtotilasta.

Helsingin saamattomuutta on verrattu Tampereen kaupunkiin, missä on nyt hyvä vauhti päällä. Sinne tulee keskustaan upea kansi ja uusi viihdeareena.

Raitiovaunut alkavat kulkea ja kaupungin keskusta elää. Tampereessa ei ole mitään vikaa, mutta ei sitä Helsinkiin pidä verrata.

Koko Suomen etu on, että Helsinkiä verrataan Tukholmaan, Kööpenhaminaan ja Osloon. Se on oikea sarja Suomen pääkaupungille.

Saamme tänne hyvin ulkomaisia opiskelijoita yliopistoihin. Se on hieno juttu, mutta vielä hienompaa olisi, jos heitä myös jäisi Suomeen ja Helsinkiin, kun he ovat valmistuneet.

Helsinkiin valmistuu paljon kansainvälisen tason hotelleja, mikä on hyvä asia. Kokousvieraat ja turistit kaipaavat myös muita virikkeitä kuin hienon hotellin. Täytyy toivoa, että pandemian jälkeen myös tapahtumat pääsevät jaloilleen ja takaisin vauhtiin.